Ana Sayfa | Yazıları takip et | Yorumları   et
© Copyright 2013 Tüm Hakları Saklıdır. All Rights Reserved.

Gano Excel Malezya Üretim Tesisleri

Efsane Mantar Reishi (Kırmızı Mantar) Sağlığımıza Faydaları

13 Haziran 2013 Perşembe

Ganoexcel Ürünlerinin Sağlığımıza Faydaları




 EFSANE MANTAR REİSHİ ;

Kalp, Beyin, Karaciğer ve Akciğer Koruyucusu olmasının yanında, bağışıklık sistemini de güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırmakta, Akne, Adet düzensizliği, Alzheimer, Anoreksiya, Astım, Bronşit, Depresyon, Eklem romaizması, Epilepsi, Hemoroit, Hipertansiyon, Kanser, Kireçlenme, Kronik Hepatit, Katarakt, Obezite, Gut,Nezle, Rinit, Retinal pigment dejenerasyonu, Saç dökülmesi, Nefrit, Nevrasteni, Ülser ve uykusuzluk gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğu belirtilmektedir


(Ooi 2000, Chen ve ark.2004, Li ve zhang 2005).

 DİABET

Diabet, kandaki şeker seviyesi ile ilgili bir hastalıktır ve iki çeşit diabet vardır. Tip 1 diabet insülin üretimindeki azlığa bağlıdır.Tip 2 diabet ise genellikle yetişkinlerde görülen ve insülin direncine bağlı diabettir (genellikle obezite, zayıf beslenme ve egsersiz eksikliği ile ilgilidir).

Diabette mücadele insülin veya diğer ilaçlar ile yapılmaktadır ki bunların ciddi yan etkileri vardır. Kırmızı Reishinin kan şekerini düşürücü etkisi vardır ve Tip 2 diabette glikoz seviyelerini , herhangi bir yan etki göstermeden, düzenlemeye yardımcı olur.Yapılan testlerde, bilinen insülin tedavilerine eşdeğer etkiler gözlenmiştir.

Ayrıca Kırmızı Reishinin kan dolaşımında sağladığı düzelme diabetle mücadelede çok etkin rol oynar.

Diabet hastalarında görülebilen iyileşmeyen yaralar da, Reishi sayesinde kanda taşınan oksijenin artması sonucunda , hızlı bir iyileşme göstermektedir.




 
Kırmızı Reishi Mantarının Bağışıklık Sistemi Etkileri


Bağışıklık sisteminin ana işlevi vücuda giren virus, bakteri ve diğer mikroplar gibi patojenleri belirlemek ve bunlar vücuda herhangi bir zarar vermeden bertaraf etmektir. Akyuvarlar hastalıklara karşı vücudun birincil defans mekanizmasını oluşturur, fakat kronik ve kötü huylu hastalıklara karşı etkisizdir. Bu gibi zamanlarda lenfositler ikincil defans mekanizmasını oluşturur. Ancak lenfositler de etkisiz kalırsa , son kale olarak makrofaj T-hücreleri ortaya çıkar ve bu hücreler aktif hale geldiklerinde kanser hücreleri dahil olmak üzere tüm yabancı organizmaları yok ederler. Ancak bu hücrelerin aktive edilmesi oldukça zordur.

Kırmızı Reishide bulunan polisakkaritlerden, beta-1,3-D-glucan ve beta-1,6-glukan, akyuvar ve lenfositlerin sayısının artmasına etki ettiği gibi bağışıklık sisteminin en önemli hücreleri olan makrofaj T-hücrelerinin miktarının artmasına ve aktif hale gelmesine etki ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kırmızı Reishinin düzenli tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir.

Eğer bağışıklık sistemde bir aksama varsa, vücuda giren tüm bu patojenler hastalıklara neden olur. Bunlarla mücadelede , antibiyotik, anti-viral maddeler ve anti-fungal ilaçlar kullanılabilir ancak bunlar etkili olmakla birlikte her birinin kullanımının yan etkileri vardır. Ayrıca bu ilaçların sürekli tüketimi mikropları mutasyona uğratır ve direnç kazanmalarını sağlar. Kırmızı Reishi kullanımı bu problemleri elimine eder.




Kırmızı Reishi Mantarının Beden ve Ruh Sağlığımıza Etkileri


Geleneksel Uzakdoğu tıbbında özellikle ifade edildiği gibi vücut, dışarıdan gelen etkilerin bozduğu organizma dengesini tekrar kuruncaya kadar mücadeleye devam eder. KIRMIZI REİSHİ, DIŞARIDAN GELEN TÜM ETKİLERE KARŞI- ısı, travma, uyku bozukluğu, toksin veya radyasyona maruz kalma, enfeksiyon veya psikolojik stres gibi VÜCUDU ADAPTE EDER, VÜCUDUN DOĞAL SAVUNMA MEKANİZMASINI GÜÇLENDİREREK ORGANİZMANIN NORMAL VE DENGELİ HALE GELMESİNE YARDIM EDER.

GELENEKSEL KULLANIMI SONUNDA BELİRLENEN FAYDALARI IŞIĞINDA YAPILAN BİRÇOK BİLİMSEL TEST VE ARAŞTIRMA , KIRMIZI REİSHİ MANTARININ SAHİP OLDUĞU FARMAKOLOJİK ETKİLER SAYESİNDE

-   Günlük yaşamımızı sağlıklı ve moralli sürdürmek
-   Vücudumuzu yaşamda karşılaşacağımız tüm etkilere karşı korumak
-   Yaşın ilerlemesi ile oluşacak problemlerin önüne geçebilmek
-   Bağışıklık, sinir,dolaşım, solunum,sindirim, boşaltım, kas ve kemik sistemlerini          güçlendirmek ve bu sistemlerle ilgili yüksek tansiyon, kolesterol, diabet, bronşit, prostat gibi problemlerle başedebilmek
-   Kanser , karaciğer bozuklukları, hepatit, HIV/AİDS gibi hastalıklardan korunmak ve bu hastalıklarla savaşabilmek için en güçlü doğal yardımcımız olduğunu göstermektedir.




 
Kırmızı Reishi Mantarının Boşaltım Sistemine Etkileri BÖBREKLER


Böbrekler sodyum, potasyum gibi kimyasalların vücuttaki dengesini sağlar; kanı süzer ve sabit asiditede (pH) kalmasını sağlar. Kırmızı Reishi böbreğin bu düzenleyici fonksiyonlarında yardımcıdır.
PROSTAT HASTALIĞI

Erkeklerde yaş ilerledikçe prostatta normal olarak bir büyüme olmaktadır. Bu da normal idrar akışında azalmaya, gece sık tuvalete çıkmaya ve başka problemlere neden olabilir.Ayrıca ileri yaşlarda prostat kanseri riski de artmaktadır. Her iki durumda da Prostat Specific Antigen (PSA) seviyesi artmaktadır.

Kırmızı Reishi kullanımı PSA seviyelerinde belirgin düşüşlere neden olur (bu etki en az bir aylık kullanım sonucunda görülebilir)



Kırmızı Reishi Mantarının Fiziksel Görünüşümüze Etkileri


Düzenli Kırmızı Reishi kullanımı ile

-  Vücudun biriken toksinlerden ve fazla yağlardan temizlenmesini kolaylaştırılır.

-  Kan akışını ve dolayısıyla cilde gelen besin miktarını arttırarak ciltte iyileştirici (anti-aging) etkiler gösterir.

-  Güneş yanıklarında, aknelerde ve diğer cilt problemlerinde etkilidir.

-  İnce kırışıklıkları giderir ve yaşlılık lekelerinin rengini açılır.

-  Sürekli kullanım ile stres seviyesinde azalma, uyku düzeninde düzelme görülür.

-  Yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin içeriğinde yer alan reishi güneşin zararlı etkilerine karşı etkilidir.


Tüm bu etkiler sonucunda genel fiziksel görünümde bir iyileşme kaçınılmazdır. Sağlıklı bir diet ve aktif bir yaşam stili ile birlikte düzenli Kırmızı Reishi tüketimi vücudunuzun normal, sağlıklı haliyle kalmasını sağlar.

Güneşin zararlı etkilerine karşı hücre savunma sistemini harekete geçiren Reishi mantarı, yoğun güneş altındayken bile zararlı etkilere karşı aktif koruma sağladığından, yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinde de kullanılmaktadır.

Mantarın hormonları tetikleyici etkisi nedeni ile Kırmızı Reishi Çinli kadınlar tarafından cild bakımında özellikle kullanılmaktadır.

Japonyada, Saç dökülmesini önleyici ürünlerin birçoğunun patentlerinde Kırmızı Reishi mantarı da bulunmaktadır (Kemoterapi esnasında yan etki olarak görülen saç dökülmelerini % 90 oranında azalttığı testler ile belirlenmiştir).



Kırmızı Reishi Mantarının HIV / AIDS Hastalığına Etkileri

HIV/AIDS ile mücadelede kullanılan ilaçlardaki anti-HIV maddeler, Kırmızı Reishi mantarında bulunmaktadır. Reishi, viral yükü azaltmakta ve CD4 sayımlarını arttırmaktadır. Vücudun infeksiyon hastalıkları ve HİV ile mücadelesinde Kırmızı Reishi yardımcı olmaktadır.
Birçok bilim adamı, Kırmızı Reishi mantarının bu hastalıklarla mücadelede, hiçbir yan etki göstermeden sağladığı faydayı, Kırmızı Reishiyi değerli kılan özelliklerin başında saymaktadır.


Kırmızı Reishi Mantarının Kanser Üzerine Etkileri

Kanserli hücreler, anormal büyüme hızları ile dikkat çeker. Normal hücrelerin nasıl kanserli hücrelere dönüştüğü tam kesin olarak belirlenmemesine rağmen, bunun bir viral orijine bağlı olduğu veya muhtemelen vücudun doğal korunma sisteminde(bağışıklık sisteminde) bir değişiklik sonucunda olduğu yönünde teoriler vardır.Son yıllarda bazı insanların genetik olarak kanser risk grubunda olduğu düşünülmektedir. Bu kişiler yaşlandıkça ve bağışıklık sistemi zayıfladıkça, belli tip kanserlere yakalanma riskleri artmaktadır.

Kırmızı Reishi’nin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, kanseri önlemede ve kanserle savaşta da görülmektedir: makrofaj T-hücrelerinin, kanser hücreleri ile daha etkin olarak savaşmasında etkili olmaktadır.

Ayrıca Kırmızı Reishide bulunan Beta-1,3-D-glucan ve Beta-1,6-D-glucan isimli polisakkaritlerin, güçlü anti-tümör etkileri gösterdiği araştırmalarla belirlenmiştir. Sonuçlar kanserin tipine ve şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Glucan maddesi, bağışıklık hücrelerinin tümör hücrelerini sarmasına yardımcı olur; bazı bilim adamları ayni zamanda kanserli hücrelerin sayısını azalttığını da savunmaktadır, böylece de bağışıklık hücreleri bunlarla daha kolay mücadele etmektedir. Bazı çalılşmalarda , tümörlerde % 50 oranında gerileme kaydedilmiştir.

Kırmızı Reishide bulunan canthaxanthin isimli diğer bir maddenin de tümörlerin büyümesini yavaşlattığı ifade edilmektedir.

Vücudumuz doğal olarak anti-kanser maddeler -interferon ve interleukin 1 ve 2- üretmektedir;Kırmızı Reishinin düzenli tüketiminin,bu anti-kanser maddelerin üretimini teşvik ettiği ve tümör büyümesini önlediği kanıtlanmıştır.
Kırmızı Reishi tüketimi, kanser tedavisinde Radyoterapi ve Kemoterapi esnasında görülen ve hoş olmayan ( saç dökülmesi, bulantı, kusma, ağız iltihabı,boğaz ağrısı, iştah kaybı gibi) yan etkileri azaltır veya ortadan kaldırır, bu nedenle kemoterapi öncesinde, sırasında veya sonrasında kullanılabilir.Yapılan bazı çalışmalarda bu etkilerin %90-95 oranında azaldığı belirlenmiştir. Sadece bu etkisi bile hastanın moral seviyesinde ve yaşam kalitesinde sağladığı yükselme ile hastalıkla mücadelede etkin olmaktadır. Diğer reçeteli ilaçlarla kombineli olarak kullanılabilir.

Bağışıklık ve endokrin sistemlerini kuvvetlendirerek, kanserli hastalarda tedavinin kesilmesine neden olduğu için çok ciddi komplikasyonlar olan grip,üst solunum yolu enfeksiyonu, hepatit gibi hastalıkları önler; bunların tedavisinde uygulanacak antibiyotikler sonucunda görülebilecek ishal ve diğer problemlerin önlenmesini sağlar.
Geleneksel Uzakdoğu tıbbında ifade edilen faydaları, son yıllarda yapılan şaşırtıcı sayıdaki bilimsel ve tıbbi araştırmanın sonucunda belirlenen faydaları dikkate alınarak  REİSHİ MANTARI, JAPONYA SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN KANSERE KARŞI TEK DOĞAL İLAÇ OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR.

Kırmızı Reishi Mantarının Sinir Sistemine Etkileri

Kırmızı Reishi , sinir sistemini kuvvetlendiren tek tıbbi mantardır.

Kronik strese, yaşlılığa, uykusuzluğa karşı kullanılması önerilir.
Hafızayı güçlendirici etkisi var;konsantrasyon eksikliğini giderir ve bu özellikleri nedeni ile yaşlılığa bağlı Alzheimer hastalığının önlenmesinde veya ilerlemesinin durdurulmasında etkilidir.

Sürekli Reishi kullanımı ile stres seviyesinde azalma, uyku düzeninde düzelme görülür. ( bu amaçla kullanılan diğer ilaçların çok değişik yan etkileri, Reishi kullanımında yoktur)

Kırmızı Reishideki Adenosin maddesi sinirsel gerginlik içinde olan hastalarda rahatlamaya neden olduğu için Çin'de çok yaygın olarak kullanılmaktadır.Adenosin ayni zamannda kasları gevşetir, merkezi sinir sistemini rahatlatır.



Kırmızı Reishi Mantarının Solunum Sistemine Etkileri

Kırmızı Reishi, içinde bulunan ve doğal anti histaminik olan Lanostan maddesi sayesinde sahip olduğu anti allerjik etkisi ile genel allerjilerden şikayeti olanlarda etkilidir.

Antienflamatuar etkisi ile de astım ve kronik bronşiti olan hastalarda etkilidir.

Kullanılan tüm antihistaminik ilaçların ciddi yan etkileri olmasına karşın, Kırmızı Reishi kullanımının hiç bir yan etkisi yoktur.
Sigara içenlerde, nefes borusunda ve bronşlarda oluşan epitel dokusu tahribatının giderilmesinde etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.




Kırmızı Reishi Mucize Mantarının Yaşlılığa Etkileri


Yaş ilerledikçe, insan vücudunda bazı değişiklikler olmaya başlar ve bunlara bağlı olarak da beden ve ruh sağlığında bazı problemler ortaya çıkar.Kırmızı Reishi, dolaşım, bağışıklık, sinir, solunum,kas vb. sistemlerde ve mental kapasitede görülen problemlerin önlenmesinde ve iyileştirilmesinde yardımcıdır.

Hafızayı güçlendirici etkisi var;konsantrasyon eksikliğini giderir. Dolayısıyla yaşlılığa bağlı Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde etkilidir.Bu hastalıkların tedavisini destekleyici olarak etkindir.

Ciltte de anti-aging etki göstermektedir.





GANODERMANIN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

1    
  Mantarı ilk defa kullanan insanlarda bazen kusma, kasıntı, deride hafif kızarma, sık idrara çıkma gibi yan etkiler görülebilmektedir. G.lucidum’un herkeste ortaya çıkmayan bu etkisi geçici olup ilk kullanımdan 5-6 gün sonra ortadan kalkmaktadır. Bu durum vücudun daha önce bu mantarla tanısık olmamasından ve özellikle içeriğindeki Germanyum elementinden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda G.lucidum’un vücutta birikim yapmış zararlı maddelerin atılmasının (detoks özelligi) da belirtisi olup, mantarın vücutta çalıştığının bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.
  Hemofili hastaları hariç herkes Reishi kullanabilir. Bağışıklığını güçlendirme, fiziksel canlılığını koruma, geliştirme ve her türlü zihinsel yorgunluktan korunabilme yönünde, kendine yüksek düzeyde yardımcı olabilir. Geçmişte suyu bir ayin seklinde törenle içilen Ganoderma lucidum’un yukarıdaki özellikleri dikkate alındığında imparatorların bu mantarı neden kendilerinden başka herkese yasakladıkları açıkça anlaşılabilmektedir
TOKSİSİTE VERİLERİ:
Ganoderma lucidum mantarının toksisite çalışmaları da yapılmıştır.
Akut toksisite testinde enjekte edilebilecek maksimum doz verildiğinde dahi ciddi toksik belirtiler ya da ölüm gözlenmemiştir. Bu nedenle LD50 degeri hesaplanamamıştır.
Sub-akut toksisite testinde çalışmanın hiçbir evresinde hayvan ölümü gözlenmemiştir. Test grubundaki fare ve sıçanlar ile kontrol grubu arasında vücut ağırlığı ve besin alımı yönünden fark görülmemiştir.


   



  Ayrıca test bitiminde yapılan idrar ve kan analizlerinde herhangi bir anormallik gözlenmemiştir. Otopsi ve organ tartım analizleri de test edilen maddenin bir etkisini ortaya koymamıstır. Histopatolojik incelemede test edilen aktif bileşiklerin oluşturduğu karakteristik toksik bulgulara rastlanmamıştır .




1. Ne aktif maddeler nelerdir?
Araştırmacılar, suda çözünür polisakkaritlerin en aktif unsuru Ganoderma Lucidum bu anti-tumuor, immün modüle ve kan basıncını düşürdüğü sahip bulunan belirledik etkiler. Diğer aktif maddeler triterpeneler, ganoderic asitleri denir. Çalışmalar ganoderic asitler inhibe ederek histamin salınımı tarafından oksijen kullanımını geliştirmek ve karaciğer fonksiyonlarını geliştirmek alerji hafifletmeye yardımcı belirttiler.
2. herhangi bir yan etkisi var mı?
Hayır klasik edebiyat göre, Ganoderma Lucidum üstün bir bitki olarak sınıflandırılır. Üstün otlar toksik olmayan ve olmak büyük miktarlarda tüketilebilir ve herhangi bir yan etkisi olmadan uzun bir süre için söyleniyor. 2000 yıl orada sonra hala hiçbir yan etkisi mevcut literatür ve klinik çalışmalarda bildirilmiştir. Ancak, hassas kişilerde hafif sindirim rahatsızlığı, baş dönmesi, boğaz kemik ve deri döküntüleri gibi alımının ilk döneminde bazı detoksifikasyon belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Bu modern günlük yiyecek ve vücut metabolizması güçlü faaliyetlerinden biriken toksik maddelerin atılımı olduğunu. Bu kurtarma tüm normal işaret ve göstermez Ganoderma Lucidum olan tıbbi etkileri iyi çalıştığından vardır

3. Miyim diğer ilaçlarla Ganoderma Lucidum mı?

Evet. Ganoderma Lucidum doğal sağlık ek olup olmadığı bildirilen kontrendikasyonu 2000 üzerinde çalışmanın yıldır. Ancak, Ganoderma Lucidum gibi tüm immün modüle maddeler bakım hastalarında organ nakli ameliyatı için alınması gereken ve immünsupresif ilaçlar kullanan.

Her zaman iyi bir fikir nitelikli sağlık doktor (tamamlayıcı sağlık deneyimli tercihen kimse danışmak) alıcı herhangi bir besin takviyesi öncesidir.

4. Ne kadar sürede bir Ganoderma Lucidum çekici sonuçlarını görebilirim?

Sonuç bireyden bireye değişir. One ile anlamlı bir fark yaşayabilirsiniz kendi genel iyilik iki (2) ay boyunca sürekli Ganoderma Lucidum aldıktan sonra.

5. Ganoderma Lucidum tüm yaş grupları için iyi mi?

Evet. Ganoderma Lucidum çocuklar ve hamile kadınlar da dahil olmak üzere tüm yaş grupları için iyi bir sağlık gıda ekidir. Ancak, bir kez daha yetkili bir sağlık hekime danışmanız önerilir sadece güvenli herhangi bir besin takviyesi almak gerekir.

6. Ne yöne Ganoderma Lucidum almak nelerdir?

Ganoderma Lucidum en iyi sabah aç karnına alınır. daha fazla su içmek de zehirli atık kurtulmak için vücut yardımcı Ganoderma Lucidum etkisini arttırmak yardımcı olacaktır.
7. Meli Ganoderma Lucidum sadece bir hasta alınmalıdır?
No Ganoderma Lucidum zaman alınabilir biri kötü değil, Ganoderma Lucidum en önemli yararı olan yeteneğini desteklemek ve bağışıklık sistemi oluşturulmuştur. Bu nedenle, Ganoderma Lucidum faydalı sağlıklı bir insan için bile.

8. Ganoderma Lucidum ürünleri kullanmanın yanı sıra, nasıl benim sağlık geliştirebilirim?

Beslenme aşağıdaki önerir:

    Önlemek işlenmiş gıda

    Yemek her gruptan doğal gıdalar sağlıklı bir karışımı sizin beslenme dengesini koruyabilmek için. diyet olarak sebze ekleyin her türlü özellikle sap ve kökleri.

    Içmek daha su. Bir gün su 8 bardak içmeye çalışın. Bu hücresel dehidratasyon önlemek ve zehirli atıkların vücudunuzun kurtulmak için metabolik fonksiyonları arttırır.

9. Nasıl Ganoderma Lucidum diğer mantar farkı nedir?

Süre shitake ve maitake, tüm pay benzer bağışıklık güçlendirme özellikleri mantar gibi. Ganoderma Lucidum aynı zamanda ve en uzun geçmişe sahip sağlık koşullarının en geniş tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir.

10. Ne Ganoderma Lucidum tüm avantajları nelerdir?

Aşağıdaki tabloda yayımlanmış makale Şifalı mantar başlıklı bulundu: onların terapötik özellikleri ve Cancer Research UK dan kanser tedavileri üzerinde durularak mevcut tıbbi kullanımı.
Tablo - Tüm Ganoderma Lucidum farmakolojik etkileri in vivo ve in vitro özleri

    Analjezik                                                                          
    Anti alerjik etkinlik                                                            
    Bronşit önleyici etkisi                                                         
    Anti inflamatuar                                                                 
    Anti tumuor etkinlik                                                           
    Antioksidan hidroksil serbest radikalleri ortadan kaldırarak
    interferon üretimini uyararak antiviral etkisi                         
    Tansiyonu düşürür                                                            
    Genel immunopotentiation                                                 
    Anti HIV aktivite in vitro ve in vivo

Etiketler:

1 yorum:

İsmail Kuscu dedi ki...

Son 5..6 paragrafta ceviri iyice bozulmus. Orjinal metni verin biz cevirelim yazik olmuş.

Yorum Gönder

Translate - Çeviri

---

Mucize Mantar - Gano Excel Türkiye | Sitemap | Google | Gano Excel | Mucize Mantar - Kırmızı Mantar